14 juni 2022
19:00

Surahammar FK

Referat: IK Oden - Surahammar FK

Det gällde att studsa tillbaka direkt efter förlusten mot Skultuna förra veckan. Men Surahammar hämtade ju upp 0-2 underläge till 3-3 i sista seriematchen ifjol, vilket kostade oss uppflyttning till div 4. Revanschläge nu?
Ja, vi öppnade iallafall bra och hade stort bollinnehav och chanser. Redan i den 13:e minuten gjorde vi 1-0 på ett mönsteranfall då Johan fick bollen på vänsterkanten och spelade fram Erik som skarvade vidare till Eddie som tryckte in bollen i mål!
Efter detta hade vi ytterligare några lägen men sedan tappade vi tempo sista 20 minuterna av halvleken och läta Surahammar sticka upp. Det var faktiskt riktigt dåligt bolltempo och hemjobb från vår sida så vi får vara glad av att vi kunde gå till pausvila med en skör 1-0 ledning.
1:a halvlek
4' Jonathan B vinner bollen och spelar till Hadi som får på en bra träff men bollen seglar över ribban
6' Erik lägger en inåtskruvad hörna som är på väg in i mål men målvakten får händerna på bollen och styr ut den till Hampus som skjuter ett studsande skott som målvakten räddar.
13' 1-0 Oden genom Eddie (assist Erik)
19' Surahammar tar sig fram till skott och spelaren får en bra träff som är på väg in i vänstra hörnet men Linus gör en bra räddning till hörna
22' Hadi får på ett stenhårt skott med sträckt vrist och bollen är på väg in i vänstra hörnet men målvakten fläker sig i sin fulla längd och styr bort bollen från mål
28' Oskar P lägger ett instick till Anton som går på djupet men skjuter över i bra läge
45' Oscar O tar en offensiv löpning och möter ett inlägg från Eddie varpå målvakten räddar styrningen till hörna
45+1' Erik lägger hörnan och Oscar O skarvar vidare mot mål där Hadi är nära att trycka in den i mål men får inte riktigt träff så en spelare kan rensa på mållinjen men det var misstänkt hands där som domaren missade!

Kevin tog fram hårtorken i halvtid får att försöka väcka laget som såg trött ut. Vi gjorde också ett byte i paus p g a skada. Jocke S ut och Josué in. Spelarna kom ut mycket bättre efter paus, inte minst genom Josués energi och rutin. Vi skapade lägen men fick inte in bollen. Ytterligare byten med Alan in istället för Johan och Azeez istället för Hampus. Avbytarna var hungriga och hade bra inställning vilket gjorde det svårt för Surahammar eftersom vi fyllde på med ny energi hela tiden. I 19:e minuten kom så det viktiga 2-0 målet. Josué la ett perfekt frisparksinlägg som Eddie nickade in i mål! Bara 4 minuter senare avgjordes matchen när inhopparen Azeez stötte in 3-0 från nära håll.
Nu kunde vi också ge våra unga spelare chansen. David, 17 år och Oliver, 15 år kom in sista kvarten och gjorde verkligen inte bort sig utan fyllde på med ytterligare positiv energi! David var ytterst nära att göra mål på egen hand men målvakten gjorde en otrolig räddning på hans friläge. Och Oliver visade var skåpet ska stå med en perfekt glidtackling när han fick undan bollen framför fötterna på en Sura-spelare som var på väg att löpa sig fri.

Slutresultatet blev 3-0 och vi fortsätter att hålla nollan på Brandhovda IP, vi har nu 22-0 på 5 raka hemmasegrar (den 6:e, 6-2 mot Riddarhyttan, spelades ju på Iver Arena.
Dessutom förlorade Skultuna borta mot Norrby SK med 1-0, vilket gör att vi återtar serieledningen!
Två matcher kvar nu innan sommaruppehållet så vi får se till att hålla i formen tills dess.
Fruktkorgarna från styrelsen som delas ut till bästa spelare gick denna kväll till Oskar Pettersson, lånet från Gäddeholm som spelar otroligt stabilt samt Josué som kom in i paus och hade en otroligt positiv energi vilket hjälpte oss att ta tag i matchen igen.

2:a halvlek
2' Erik lägger en hörna som Oscar O skarvar, bollen går ut till Hampus som skjuter men skottet blockeras, returen går ut till Josué som får på en bra träff men bollen stoppas denna gång av vår egen spelare Oskar P som oturligt får bollen i ryggen.
13' Upprullning, one touch genom Hampus, Eddie och Erik som avslutar men målvakten går ut och räddar från nära håll
16' Gult kort på Eddie för fasthållning
17' Kontring av Oden som vi ser ut att slarva bort men Hadi vinner andrabollen och skjuter ett jättehårt skott som målvakten enhandsräddar
19' 2-0 Oden genom Eddie (assist Josué). Frisparksinlägg och nick i mål
23' 3-0 Oden genom Azeez (assist Oskar P). Azeez tråcklar sig fram men tappar bollen i jättebra läge, dock så kan Oskar P vinna tillbaka den i Suras straffområde, varpå¨Azeez lägger en tåpaj i mål
36' Gult kort på Hadi för hårt spel
37' Nyss inbytte David går på djupet, rycker förbi mittbacken och kommer fri med målvakten, avslutet blir dock lite stressat och målvakten slänger ut armen som på innebandy och lyckas styra undan bollen
38' Azeez spelar fram Alan som skjuter ett hårt skott som målvakten störtdyker och räddar vid högra stolproten, en fantastisk insats!